FOODTRUCKS GEVEN EVENT TRENDY TOUCH

Foodtrucks vormen perfecte eyecatchers

Streetfood is momenteel bezig aan een echte emancipatiegolf. Over de hele wereld schieten geïnspireerde concepten als paddenstoelen uit de grond. Streetfood vindt zijn oorsprong in Azië en speelt vooral in op het gevoel van buiten eten en genieten. Foodtrucks, een trend die komt overwaaien uit Amerika, zijn ook bij ons aan een opmars bezig. Niet zozeer in ons straatbeeld, maar op allerlei events en feesten zorgen ze voor net dat tikkeltje meer.

TREND

Foodtrucks geven trendy touch

In New York en Los Angeles zijn foodtrucks al jaren lang niet meer uit het straatbeeld weg te denken: avontuurlijke koks die in plaats van een restaurant een kraam openen, van de ene standplaats naar de andere rijden en volk lokken met een beperkt, maar doordacht en vaak heel origineel aanbod. De ene kookt honderd procent plantaardig, de andere doet Oostenrijks met schnitzels en Kartoffelsalat, nog een andere verzint weerbarstige ijsjes. In ons straatbeeld zijn de foodtrucks nog niet ingeburgerd, maar ze zijn wel booming business op allerlei events en feesten. Mobiele catering hoeft ook helemaal niet duur te zijn. De aanbieders van mobiele foodtrucks hebben voor elk budget de juiste oplossing in huis.

FOODTRUCKS

Gevarieerd aanbod

Het aanbod van mobiele trucks is enorm gevarieerd. Zo zijn er aluminium trailers beschikbaar die een volledige professionele keuken herbergen of een volledig mobiel café uitgerust met tapkranen, vaatwas, spoelbakken enz. Deze mobiele keukens kunnen gezien worden als multifunctionele snackwagens met verschillende mogelijkheden. U kunt er alles vers bereiden of het uiteraard laten klaarmaken. Daarnaast zijn er mobiele cateraars die omgebouwde lijnbussen aanbieden met een volledig ingerichte keuken en de nodige zitplaatsen. Ook worden oude bestelwagens opgeknapt tot heuse mobiele keukens of cocktailbars. Zelfs boten kunnen dienen als scène voor een 'streetfoodsensatie'. Zoals reeds vernoemd, zijn de mogelijkheden enorm en worden de gekste voertuigen omgebouwd tot echte mobiele cateringconcepten. Ze zijn hip, gezellig en trendy, en geven uw gasten een instant 'festivalgevoel'.

Pastamobilia

Voordelen

De grote voordelen van foodtrucks? Ze nemen weinig plaats in, zijn dikwijls moduleerbaar en kunnen eindeloos uitgebreid worden. Ze bieden volledig ingerichte keukens met professionele apparatuur en moeten zeker niet onderdoen voor een klassieke ingerichte keuken, integendeel. Bovendien bieden heel wat mobiele cateraars concepten aan van a tot z. Zo wordt er bij sommige aanbieders met een conceptmatige catering gewerkt: u kunt er dus terecht voor allerlei randanimatie zoals theater, muziek, workshops of presentatoren. Ook allerlei feestmaterialen, bestek, borden, tafels en stoelen kunnen door de aanbieders worden voorzien. Bovendien hoeft u zich niets aan te trekken van het achtergebleven restafval, mobiele cateraars nemen alle afval gewoon weer mee.

Capaciteit

Het hoeft niet gezegd te worden dat heel wat trucks geen groot aantal gasten binnen in de omgebouwde keuken kunnen plaatsen. Het gaat nu eenmaal om de volledige beleving buiten. Uiteraard kunnen de trucks ook binnen worden geplaatst. De ingerichte bussen kunnen op hun beurt wel aan zo'n 35 personen plaats bieden. In het algemeen kan men gemiddeld zo'n 200 personen bedienen, maar het kan ook veel grootser of net veel kleiner.

Met of zonder crew?

U heeft de mogelijkheid om de foodtrucks met of zonder crew te huren. Zo zijn er leveranciers die volledig zijn uitgerust als een professionele keuken of bar. Op die manier kiest u zelf wie er achter het fornuis of de biertap staat. Toch komen heel wat cateringstands ter plaatse met eigen personeel. De producten worden ter plaatse bereid of opgewarmd door een team. Ook voor de bediening en het opruimen achteraf kan worden gezorgd.

KOSTENPLAATJE

Prijzen zijn heel uiteenlopend en hangen af van verschillende factoren. Kiest u voor een totaalconcept, wilt u enkel een foodtruck huren of wilt u er een heel team bij? Toch kunnen de meeste cateraars al een menu aanbieden tussen 6 en 10 euro per persoon. Uiteraard komen daar verplaatsingskosten en personeelskosten bij. U kunt zo ver gaan als u zelf wilt: randanimatie, gastsprekers, allerlei artiesten, noem maar op.

zwart goud

PRAKTISCH

Veel plaats nemen foodtrucks niet in. Dat kan gaan van een tweetal meter voor een omgebouwde boot tot een twaalftal meter voor een omgebouwde bus of trailer. Meestal heeft een truck voldoende aan één of twee stopcontacten of/en een 220V-groep. Sommige hebben zelfs helemaal geen voorziening nodig en kunnen op zichzelf functioneren. Kiest u voor een mobiele bar, dan moet u een Gardena wateraansluiting voorzien.

PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING

De aanbieders van streetfood bieden steevast kwaliteitsproducten en schenken heel wat aandacht aan wat ze serveren.U krijgt dus kwaliteit voor een goede prijs. Bovendien krijgt u er de gezellige festivalsfeer gratis en voor niks bij. Versheid is prioritair en de soms ludieke trucks zorgen voor een echte eyecatcher op uw event.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.