Ontdek de laatste Belcolade innovaties

In onze Taste Tomorrow* studie zien we dat smaak het belangrijkste criterium blijft bij de aankoop van chocolade, gevolgd door de prijs en het cacaopercentage. Er komen ook nieuwe consumententrends bij zoals veel meer aandacht voor duurzaamheid en gezondheid & welzijn. Tijdens de Covid periode zagen we zelfs een versnelling op deze trends. Bijvoorbeeld voor bio was dit een stijging van 10%.

Voor ons merk van echte Belgische chocolade - Belcolade - en haar 2 gamma’s - “Selection” en “Origins”, is smaak nog steeds dé prioriteit. Ons duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace focust namelijk op smaak door een verbetering van de kwaliteit van de bonen (via gecontroleerde fermentatie) en op meerwaarde voor de cacaoboeren (via de chocoladebonus).

Hier bovenop beantwoorden we aan deze verschillende opkomende trends met een breder gamma aan producten richting “Gezondheid & welzijn” zoals suikerreductie, bio etc.

Belcolade

Gezondheid & Welzijn

We zien in onze Taste Tomorrow studie dat 30% van de consumenten meer chocolade zou eten indien deze minder suiker bevat. Maar, dit mag niet ten koste gaan van de smaak! Daarom hebben we bij Belcolade 2 referenties met 40% minder suiker die bovendien een uitstekende & authentieke chocoladesmaak garanderen.

Selection Noir Sugar Reduced Cacao-Trace
Pure chocolade gekenmerkt door zijn geroosterde cacaosmaak en met toetsen van gedroogd fruit en noten. Deze referentie bevat 40% minder suiker.
Selection Lait Sugar Reduced Cacao-Trace
Een melkchocolade gekenmerkt door cacao- en karamelsmaken, afgewerkt met toetsen van gekookte melk en geroosterde noten. Deze referentie bevat 40% minder suiker.

Belcolade

Belcolade Selection, onze Belgian Taste Classics

Ons “Selection” gamma omvat een volledig assortiment dat elke chocoladeliefhebber kan bekoren. Binnen dit gamma lanceerden we een nieuwe bio chocolade met een cacaopercentage van 63%. Consumenten willen weten wat ze eten, waar de ingrediënten vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Dit resulteert onder meer in een groeiende vraag naar bio producten.

Noir 63 Cacao-Trace BIO
Een sterke pure chocolade met een langdurige intense cacaosmaak, een mooie balans tussen zuur en bitter en met toetsen van bruin fruit en kokos.

Binnen onze Selection gamma is de Belcolade Selection Amber Cacao-Trace chocolade een garantie voor succes dankzij deze 2 megatrends: karamelsmaak en amberkleur.

Amber Cacao-Trace
Evenwichtige witte chocolade met gezouten boter en karamel en toetsen van gekookte melk en vanille.

Belcolade

Originaliteit

Het “Origins” assortiment neemt je mee op reis naar waar het allemaal begon. Onze origine chocolades worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen uit een specifiek land, wat zorgt voor een uitzonderlijk en origineel smaakprofiel.
Nieuw sinds januari 2021 binnen ons Origins assortiment en eveneens een bio chocolade:

Belcolade Origins Noir Uganda 80 Cacao-Trace BIO

Pure chocolade met een cacaogehalte van 80%, afkomstig van de rijke, minerale bodem van de Bundibugyo-regio. Deze chocolade biedt een diepe en langdurige geroosterde cacao-intensiteit. Zijn robuuste cacaosmaak wordt subtiel verrijkt met heerlijke tonen van vers citrusfruit en gedroogd fruit alsook subtiele aardse tonen van humus en leem. Deze referenties is Cacao-Trace gecertificeerd.

Daarnaast hebben we ook 2 origine chocolades uit Papua New Guinea in ons assortiment. Beide referenties zijn Cacao-Trace gecertificeerd alsook bio. 

Belcolade Origins Noir Papua New Guinea 73 Cacao-Trace BIO
Pure chocolade met een cacaogehalte van 73%. Hij heeft smaken van geroosterde cacao en frisse fruitige toetsen (rode bessen, tropische smaken), samen met aroma’s van mokka en koffie. Ook toetsen van kruiden (zwarte peper) en noties van zoet fruit (druiven) en honing zijn aanwezig.

Belcolade Origins Lait Papua New Guinea 39 Cacao-Trace BIO
Met een cacaogehalte van 39% is dit een zeer frisse en romige melkchocolade gemaakt van de meest smaakvolle bonen. Hij biedt een karakteristieke karamelsmaak met onderliggende tonen van fruit en een vleugje hazelnoot.

Belcolade

Interesse in één van onze laatste innovaties? Aarzel niet om contact op te nemen met uw Belcolade vertegenwoordiger.

Vragen over een recept? Onze demonstrateur Matty Van Caeseele staat ter uwer beschikking.

Meer informatie over Cacao-Trace kan u vinden op www.cacaotrace.com.

Aarzel ook niet om ons te volgen via Facebook en Instagram waar wij u op de hoogte houden van de laatste nieuwigheden alsook inspirerende recepten.

*Onderzoek “Taste Tomorrow” 2019, gedaan onder 17.478 consumenten in de brood-, banket- en chocoladesectoren wereldwijd (waaronder 7.200 uit Europa en 400 uit België)

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.