- 09 maart 2021
- | Bron: Bakery
BIO DE TROG & PUR PAIN: DE IDEALE BROODPARTNERS VOOR UW AMBACHT
Ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten, dat is waar Biobakkerij De Trog al decennia succesvol mee bezig is. De vooruitstrevende CO2-neutrale bakkerij heeft zich al die jaren weten te onderscheiden door haar unieke visie en productiewijze. De bakkerij streeft ernaar om ook u dat onderscheidend vermogen aan te bieden dankzij hun producten. Biobakkerij de Trog is dan ook de ideale broodpartner voor de ambachtelijke vakman.
HISTORIEK
Het verhaal van Biobakkerij De Trog begint in Brugge eind de jaren ‘70. Al van bij de start staat ambacht centraal in de werkwijze en visie van de bakkerij. Hendrik Durnez heeft steeds gewerkt op een volledig biologische, pure en ambachtelijke wijze. Opmerkelijk is dat door de geschiedenis van De Trog heen dit steeds ongewijzigd gebleven is. Dat maakt Biobakkerij De Trog meteen uniek als bakkerij. Ze zijn er met glans in geslaagd om ambacht te schalen, zonder hun authenticiteit te verloochenen.
AMBACHT CENTRAAL
Op smaak worden er bij De Trog nooit compromissen gesloten. Naast een excellente smaak staat echter het gezondheidsaspect centraal. Biobakkerij De Trog streeft ernaar om telkens de perfecte balans te zoeken tussen smaak, voedzaamheid en gezondheid. Bovendien werkt men bij De Trog met een eigen desem, waarvan het moederdeeg maar liefst 40 jaar oud is en zo een unieke smaak teweegbrengt.
TOEKOMSTGERICHT
Bij Biobakkerij De Trog spreekt men niet enkel over ambitieuze doelen op het vlak van duurzaamheid, maar ze doen het ook op spectaculaire wijze! Niet alleen werken ze 100% op biologische wijze, maar in 2019 hebben ze zelfs de Food Waste Award gewonnen en mogen ze zich trots de eerste CO2-neutrale bakkerij van België noemen. Daarnaast wordt afval zoveel mogelijk vermeden (op 5 jaar tijd is het restafval met 60% gedaald). Ook de resten worden telkens verwerkt tot nieuwe producten. Van de uitval van baguettes die niet aan de normen voldoen, worden er nu heerlijke Croustini’s gemaakt.
RECHT VAN DE AKKER NaAR DE BAKKER
Ook qua producten trekt Bio De Trog de duurzame kaart. Zo komt al het speltgraan uit België en zijn de linzen die in hun linzenbrood gebruikt worden ook van Belgische bodem. De laatste nieuwe telg in hun aanbod is het Belgisch brood. Het nieuwe Belgische Korenbrood ademt lokaliteit. Het zit boordevol eerlijke biologische grondstoffen van eigen bodem. Landbouwer, molenaar, bakker én verdeler vonden elkaar gewoon om de hoek. Met ons Belgisch Korenbrood garanderen we steevast een korte keten en eerlijke landbouw, investeren we in een lokale biodiversiteit én beperken we onze ecologische voetafdruk. Van een win-win gesproken.
BIO DE TROG, HEERLIJK DAGVERS
Ons uitgebreid dagvers assortiment is beschikbaar voor natuurvoedingswinkels en speciaalzaken. Brood, pistolets, baguettes, pistolets, koeken, taartjes … noem maar op. Het ‘bake-off’ assortiment, af te bakken in de zaak, brengt de broodgeur binnen, creëert beleving in de winkel en trekt vlotjes meer klanten aan.
PUR PAIN, PUUR, LEKKER EN LANG HOUDBAAR
Het assortiment van PUR PAIN is beschikbaar in flowpack, zuurstofarme of in diepgevroren verpakking. PUR PAIN-producten worden nog even afgebakken of opgewarmd voor gebruik. Zo genieten professional en consument nog meer van de heerlijke geur en de knapperige versheid van het brood. De vakman ontzorgen wat brood betreft, daar doen we het voor.
BIO DE TROG BROODAMBASSADEURS
Zaakvoerders Nele en Johan van Mi Kaaza Wevelgem aan het woord: “Via onze grossier Decru werken we al een aantal jaren met de broodproducten van Biobakkerij De Trog. Ondanks het feit dat De Trog vrij groot geworden is in de loop der jaren, is het opvallend hoe men meedenkt met ons en ook omgekeerd. Alle feedback die we geven, laten ze nooit links liggen.”
“We waren meteen overtuigd van de producten van De Trog, omdat hun desembroden perfect bij ons assortiment passen. De broden kunnen ook apart worden gekocht bij ons, iets wat onze klanten bovendien ook vaak doen. Verder hebben we een assortiment minibroodjes voor onze broodmanden en de Croustini’s zijn ideaal voor tapas.”
“De smaakbeleving van de producten van De Trog is uniek. Je proeft dat men nog steeds op een ambachtelijke en pure wijze te werk gaat. Ook onze klant proeft dat! Samenwerken met Biobakkerij de Trog heeft zeker een versterkend effect voor onze zaak. Het feit dat hun producten niet overal te vinden zijn, geeft ons de kans om ons optimaal te onderscheiden in de markt.”
