- 02 maart 2023
- | Bron: Bakery
Al 8 jaar grote tevredenheid van uitbaters én klanten bij Bakkerij Gretie in Retie door ‘Freeze Tolerant’ roomboter croissantdeeg van Van der Pol
“BETER VAN SMAAK EN TOT 3 DAGEN LANG KRAKEND VERS”
Bakkerij Gretie uit Retie gebruikt het ‘Freeze Tolerant’ Roomboter Croissantdeeg van Van der Pol al 8 jaar, tot grote tevredenheid van uitbaters én klanten. “Mensen komen vanuit de omringende dorpen, speciaal voor onze koffiekoeken. Zelfs tijdens de week zijn ze om halfelf allemaal verkocht. Wie zijn favorieten niet wil mislopen, bestelt best vooraf. De smaak is dan ook ongeëvenaard, een belevenis in de mond. Je ruikt zelfs de roomboter, en de laagjes zijn perfect. Onze streekgenoten eten graag grote porties, en met Van der Pol is dat kinderspel.”
VAN DER POL FREEZE TOLERANT CROISSANTDEEG
Van der Pol is specialist in boterdegen, ze spelen in op de eisen en wensen binnen uw sector en zorgen ervoor dat u tijd bespaart. Deze tijd kunt u inzetten om een onderscheidend eindproduct te maken. De innovatieve degen worden zoveel mogelijk geproduceerd met natuurlijke ingrediënten. Het ‘Freeze Tolerant’ Roomboter Croissantdeeg is ideaal om na verwerking in te vriezen mét behoud van volume, aroma en werking. De voorbereide producten kunt u op een later tijdstip naar wens ontdooien, laten rijzen en afbakken. Altijd met de volle geur en eerlijke smaak van 21% roomboter van Nederlandse herkomst.
NIETS DAN VOORDELEN
Optimaal gebruiksgemak
Bakkerij Gretie: “Het ‘Freeze Tolerant’ Roomboter Croissantdeeg is diepgevroren. Het ontdooit enkele uren in de koeling, en dan gaan we aan de slag. Traditioneel wordt het hele werkproces van toeren-koelen-toeren drie tot vier keer herhaald. Maar dit voorgetoerde deeg stelt ons in staat alles in één keer af te werken. Vroeger maakten we koeken met minstens 2 personen. Grote pluspunt is dat je het nu in je eentje kunt doen. Het croissantdeeg is een uitgelezen product voor de bakker die er alleen voor staat in het atelier. Plannen gaat gemakkelijker, en nachtwerk wordt verschoven naar de daguren. De koeken zijn 3 keer zo snel bakklaar en vervolgens gaan ze opnieuw de diepvries in om het rijsproces te onderbreken. We doen de voorbereiding één keer per week, op maandagochtend, in plaats van elke dag.”
Geen verlies
“Afhankelijk van hoeveel stuks er nodig zijn de volgende dag, gaan de koeken vervolgens in de rijskast. Nadien worden ze afgebakken. Zo hebben we altijd een dagvers aanbod. Het deeg wordt iedere week tot de laatste gram verwerkt; van verlies is er niet langer sprake. Bovendien blijven de eindproducten tot 3 dagen na het afbakken even smakelijk en lekker mals, waardoor we nooit meer afgewerkte koeken op overschot hebben”, zegt het bakkerspaar. Voor de constante kwaliteit komen de tevreden klanten graag terug.
Zowel zoet als hartig
“Wij gebruiken het ‘Freeze Tolerant’ Roomboter Croissantdeeg voor onze gevulde croissant en vooral voor een 30-tal verschillende koeken, van diverse puddingvarianten tot confituur, appel- en pecannoten. Onze minikoffiekoeken in een assortimentdoosje zijn een echte topper. Ondanks de gestegen prijzen, blijven de koeken nog altijd constant qua verkoop. Niet enkel in het weekend; jarigen trakteren met deze klassiekers graag op het werk.” Op Verloren Maandag, de eerste maandag na Driekoningen, wordt er in de provincie Antwerpen volop gesmuld van worstenbroden en appelbollen. “Ook daarvoor is het croissantdeeg uitstekend geschikt. De worstenbroodjes zitten vast in het aanbod van november tot maart. Een andere hartige variant die we er perfect mee bereiden, is onze ham/kaascroissant.”
