"Gebruiksklaar diepvriesdeeg Van der Pol zorgt voor tijdswinst"

Ambachtelijke bakker Houben wint stappen in productie

bakker Houben
Bakker Houben gebruikt Van der Pol gerezen bladerdeeg voor zijn worstenbroodjes

Onder de kerktoren in Rotem (Dilsen-Stokkem) heeft de familie Houben al een halve eeuw een bakkerij. Stefan maakt sinds een tijdje gebruik van de diepvries kwaliteitsdeeg van Nederlandse specialist Van der Pol. Hij slaat daarmee een aantal stappen in het productieproces over, en wint zo tijd en ruimte voor zijn ander bakwerk.

Bakkerij Houben
Stefan voor Bakkerij Houben in hartje Rotem

Familiebakkerij Houben

"Mijn ouders stichten de bakkerij in 1973", vertelt Stefan Houben. "In 2000 nam ik dan samen met mijn vrouw Natascha de fakkel over. Maar het bakken zit in ons bloed, dus zijn mijn ouders nog veel in de ambachtelijke bakkerij terug te vinden. Ze kunnen het brood moeilijk loslaten... Ook mijn zus en onze zoon zijn aan de slag in de zaak, dus we zijn een echt familiebedrijf. Wij zijn al sinds het prille begin gevestigd onder de kerktoren van Rotem, een dorp binnen de fusiegemeente Dilsen-Stokkem."

Tijd, kwaliteit en smaak

In de diepvriezer van Bakkerij Houben is er al geruime tijd deeg van specialist Van der Pol terug te vinden.

taarten
Het bladerdeeg van Van der Pol versnelt het maken van de patisserie

"Ik heb zowel het bladerdeeg als het gerezen deeg op voorraad. Het bladerdeeg vindt zijn weg in mijn patisserie; het gerezen deeg gebruik ik voor mijn worstenbroodjes. Vooral tijdens de feestdagen, met extra veel vraag naar die worstenbroodjes, is het diepvriesdeeg een echte zegen."

"Dankzij de gebruiksklare deegproducten spaar je al snel 6 stappen uit in het productieproces"

"Als je dat deeg à la minute moet maken, ben je veel tijd kwijt: afwegen, kneden, koelen, toeren... Dankzij de gebruiksklare deegproducten van Van der Pol spaar je al snel 6 stappen uit in het productieproces. Bovendien is de kwaliteit - het deeg bevat o.a. Nederlandse roomboter - uitmuntend en consistent. Het maken van deeg vereist, naast de nodige tijd, ook constante omstandigheden die niet altijd even gemakkelijk te garanderen zijn. Dan is het diepvreesdeeg een goede oplossing. Ik kan er zo mee aan de slag, als ik natuurlijk het tijdig heb laten ontdooien", besluit de bakker lachend.

Gebruiksklaar deeg van Van der Pol, indien tijdig ontdooid
Diepvriesdeeg van Van der Pol... gebruiksklaar indien tijdig ontdooid

Boterdeegspecialist sinds 1885

OVER VAN DER POL
Het Nederlandse Van der Pol is al sinds 1885 specialist in boterdeeg. Zusterbedrijf Royal VIVBuisman, net als Van der Pol onderdeel van Van Ballegooijen Foods, produceert boter- en melkvetproducten. Van der Pol verwerkt die boter in haar deegproducten. Deze deegproducten variëren van bladerdeeg en croissantdeeg tot cookie dough chunks. Dankzij deze producten spaart u als bakker heel wat tijd uit, tijd die u kan inzetten om een onderscheidend eindproduct te maken. Sinds 1987 is Van der Pol ook Nederlands Hofleverancier.

VAN DER POL
POSTBUS 1
4260 AA WIJK EN AALBURG
+31416692785
info@vdpol.nl
www.vdpol.nl

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.