- 10 december 2024
- | Bron: Bakery
Vliegende start dankzij koffiekoekendeeg Van der Pol
Stop met produceren, start met creëren
Sneller aan de slag met meer ruimte voor creativiteit, was altijd al de insteek bij Van der Pol. Met hun nieuwe koffiekoekendeeg - speciaal ontwikkeld met en voor Belgische bakkers - wint u nu ook tijd bij het maken van uw ambachtelijke koffiekoeken.
Koffiekoekencultuur

salesmanager Van der Pol
"We volgen de ontwikkelingen in de bakkerssector op de voet", vertelt salesmanager Thomas Knook. "Van Belgische bakkers kregen we enthousiaste signalen over hun interesse in koffiekoekendeeg. Dus hebben we een 'getoerd en gerezen' deeg ontwikkeld in samenspraak met Belgische bakkers. Het recept van het koffiekoekendeeg is dus Belgisch, mét Nederlandse roomboter."
Tijd & kwaliteit
Net zoals voor elk deeg kruipt er ook in het maken van koffiekoekendeeg heel wat tijd en werk. "Tijd die een bakker vaak te kort heeft en werk dat moeilijk wordt opgevangen door het tekort aan personeel", weet Thomas Knook.
"Gebruiksklaar koffiekoekendeeg bespaart dan ook een aantal tijdrovende stappen in het productieproces. Bovendien helpt ons deeg ook om een consistente, hoogwaardige kwaliteit te leveren. Naast onze collega-bakker, staat ook onze gloednieuwe geautomatiseerde productielijn met spiraal vriezer daarvoor garant. Een bakker wint zo dus tijd voor wat echt telt: uw creativiteit, uw klanten en het leven naast de bakkerij."
ACTIE TIJDENS RANSON HAPPENING
Het nieuwe koffiekoekendeeg van Van der Pol - Belgisch recept met Nederlandse roomboter - wordt gelanceerd tijdens de eerste deelname van VDP aan de Ranson Happening van 15 t.e.m. 17 september 2025 in Brussel. De lancering is meteen ook de start van de 15% kortingsactie op het koffiekoekendeeg. Die actie loopt t.e.m. 31 oktober 2025.
"Wij willen bakkers echt de kwaliteit en de voordelen van ons gebruiksklare koffiekoekendeeg laten ervaren", klinkt het bij salesmanager Thomas Knook. "Zo kunnen ze zichzelf overtuigen."
Op de Ranson Happening vindt u Van der Pol op stand 36.
GEBRUIK KOFFIEKOEKENDEEG
Het koffiekoekendeeg wordt bevroren aangeleverd in een doos waarin 2 deegblokken van elk 6kg zitten. De beste manier om het product te ontdooien is door het 12 a 15 uur voor gebruik in de koelcel te leggen. Verwerk daarna het deeg zo koud mogelijk maar zorg wel dat de vries eruit is, anders rolt men de lagen kapot. Na het verwerken kunt u de koffiekoeken of viennoiserie terug invriezen en/of laten rijzen en afbakken.
