- 09 augustus 2018
- | Bron: Chocolaterie
Finalist 2
JURGEN BAERT
Jurgen Baert (Baasrode) is leerkracht aan het PIVA in Antwerpen. Tijdens de Belgische finale kon hij de jury vooral overtuigen met zijn sierstuk Deep Sea Lady en zijn Sweet Dog chocoladesnack. “Maar tijdens de finale in Parijs wil ik verrassen. Mijn sierstuk wordt aangepast en de hotdog verdwijnt. Ik blijf wel trouw aan mijn smakenpalet: oosters getint, kruidige smaken.”
Zijn inspiratie binnen het wedstrijdthema Futropolis haalde Jurgen voor de preselecties in New York, waarin hij ook het probleem van de klimaatopwarming aankaartte. Voor de verschillende opdrachten creëerde hij reeds een eigen chocolade en een eigen pralinevorm.
“In de finale staan alle categorieën op evenveel punten, terwijl vroeger het sierstuk het meest doorwoog. Het zal er dus op aankomen smaakbommen te creëren, vanaf de eerste hap een woweffect! Hiervoor laat ik mij begeleiden door verschillende professionals. Zo krijg ik coaching van Gunther Van Essche (DelRey) voor de streetfoodopdracht.”
“Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te scoren in de finale. Maar ook om te genieten van de speciale sfeer in Parijs en vooral om topvakmensen te ontmoeten. Deelnemen aan de wedstrijd is een leuke ervaring, je kan je vakbekwaamheid tonen aan collega-chocolatiers en je meten met hun niveau. Zelf wil ik wel mijn eigen stijl en stempel zetten op mijn deelname.”