- 15 oktober 2021
- | Bron: Chocolaterie
Barry Callebaut onthult de eerste nutraceutische fruitdrank
Barry Callebaut, ’s werelds toonaangevende fabrikant van kwalitatief hoogwaardige chocolade en cacao, presenteert de
eerste nutraceutische fruitdrank, ‘Elix’. Het product is het resultaat van Barry Callebaut’s diepgaande wetenschappelijke kennis en het gezondheidsondersteunende effect van de cacaovrucht. Het nieuwe cacaovruchtelixer – gemaakt van 100% pure cacaovrucht – heeft een pittig, fruitige smaak. Dankzij de kracht van de wetenschap gaan de voedingsstoffen van de cacaovrucht bij het maken van het elixer niet verloren.
De cacaovrucht bevat van nature de vereiste hoeveelheid flavanolen om de vasculaire gezondheid te bevorderen. Het is een goede bron van ijzer, magnesium en kalium. Het 100% pure cacaovruchtelixer kan worden gecombineerd met kruiden en ander fruit om het assortiment te verrijken met mooie smaakcombinaties en extra voedingsstoffen. De nutraceutische fruitdrank draagt bij tot de persoonlijke gezondheid alsook de gezondheid van de natuur vanwege het
upcyclen van de hele cacaovrucht.
Generatie X gelooft dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen
Covid heeft de belangstelling van de consument voor de gezondheidsvoordelen van goed eten en goed leven versterkt. Generatie X – geboren tussen het midden van de jaren ’60 en het begin van de jaren ’80 – gelooft dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen. Om lichaam en geest sterk te houden, zoekt Generatie X natuurlijke voedingsmiddelen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze de gezondheid actief ondersteunen. Ze zijn goed op de hoogte van welke macro- en
microvoedingsstoffen ze moeten consumeren, en in welke hoeveelheden. Het cacaovruchtelixer is met consumenten getest op aantrekkingskracht en koopintentie in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten door het onafhankelijke wereldwijde onderzoeksbureau MMR. De resultaten laten grote belangstelling voor deze nieuwe nutraceutische fruitdrankcategorie zien.
Peter Boone, CEO van de Barry Callebaut Groep, zegt: “De COVID-19 pandemie heeft de belangstelling van consumenten voor hun eigen gezondheid en die van hun omgeving doen toenemen. De introductie van deze nieuwe categorie, bewijst eens te meer hoe Barry Callebaut, dankzij haar innovatiecapaciteiten en haar grondige kennis van de cacaovrucht, kan inspelen op veranderende consumententrends.”
Bevordering van vasculaire gezondheid
De gezondheidseffecten van cacaovrucht-flavanolen worden al tientallen jaren door deskundigen over de hele wereld onderzocht en zij hebben gedegen wetenschappelijk bewijs gevonden van de voordelen voor de menselijke gezondheid en welzijn. De diepgaande wetenschappelijke kennis van Barry Callebaut van de cacaovrucht en het effect dat de cacaovrucht-flavanolen hebben op de vasculaire gezondheid, is door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) erkend. Dit heeft geleid tot de goedkeuring van de gerelateerde gezondheidsclaim onder de EU-verordening
inzake voedings- en gezondheidsclaims. De goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wordt verwacht in de lente van 2022. Cacaovrucht-flavanolen helpen de elasticiteit van de bloedvaten in stand te houden, wat de bloedstroom naar organen zoals bijvoorbeeld het hart, de spieren, de hersenen en de huid ten goede komt.
Cacaovruchtwetenschap
De zaden van de cacaovrucht bestaat uit bijna 20.000 verschillende soorten moleculen, en is een van de meest complexe voedingsstoffen op aarde. Het cacaovruchtelixer ‘Elix’ is het resultaat van meer dan 15 jaar onderzoek en ontwikkeling door Barry Callebaut. En zijn er gegevens van meer dan 100 klinische studies, die een wetenschappelijk bewijs leveren van de gezondheidseffecten van cacaovrucht-flavanolen.