- 04 juli 2022
- | Bron: Chocolaterie
WIE WORDT DE BESTE CHOCOLADECHEF VAN DE WERELD?
De World Chocolate Masters is de enige wedstrijd ter wereld die uitsluitend gewijd is aan het creatieve talent van professionals met chocolade. Dit is de plek waar je de nieuwe toonaangevende generatie chefs in de patisserie- en chocoladewereld ontmoet. Deze editie vindt plaats op 29, 30 en 31 oktober tijdens Salon du Chocolat in Parijs.
18 toptalenten uit de hele wereld delen hun visie op hoe chocolade morgen zal smaken, eruit zal zien en zal aanvoelen. Gedurende 3 dagen strijden zij LIVE voor een jury van wereldleiders om de titel. Slechts één wordt de volgende World Chocolate Master.
Registreer je hier om de wereldfinale live te volgen en toegang te krijgen tot alle exclusieve content over de opdrachten, de finalisten, de winnende recepten,...
Supporter mee voor onze Belgische en Nederlandse Finalisten!
Togo Matsuda – Belgische Chocolate Master
Togo komt oorspronkelijk uit Japan en werkt sinds 2018 in de Pâtisserie-Chocolaterie Yasushi Sasaki, gevestigd in Brussel. Hij is een bekroonde chocolatier met een passie voor het land dat hij thuis noemt - Togo zal België vertegenwoordigen in de wedstrijd van dit jaar.
Carlo Midiri – Nederlandse Chocolate Master
Carlo is uitgeroepen tot "Best Pastry Chef van Nederland" en heeft deelgenomen aan talloze wedstrijden in dit land. Als een volleerd patissier heeft hij door de jaren heen deelgenomen aan verschillende culinaire shows en was hij zelfs jurylid bij sommige daarvan. Carlo's ruime ervaring in de kunst van het chocolade maken omvat ook het 3D-printen van chocolade.
Ontdek alle 18 finalisten van de World Chocolate Masters World Final hier.
Welke opdrachten staan de finalisten te wachten
Alle 18 finalisten voeren op 29 en 30 oktober de onderstaande opdrachten uit:
#SHARE
Gaat over het delen van momenten van chocolade. Tijdens hun eerste opdracht krijgen onze finalisten de opdracht om een chocoladecadeau te maken voor 6 personen of meer.
#WOW
Een echte Chocolate Master kan elke klant die voorbij loopt #WOWen. En dat is precies wat onze finalisten moeten bewijzen tijdens deze opdracht. Hoe zullen ze de etalage opnieuw uitvinden?
#TASTE
Een World Chocolate Master moet in de eerste plaats een meester zijn in smaken. Tijdens deze opdracht moeten ze een volledig dagverse chocoladepatisserie vanaf nul maken.
#BONBON
Chocoladeliefhebbers houden van een goede #BONBON. Tijdens de vierde opdracht moeten onze finalisten een zeer innovatieve bonbon maken die ook hun visie op #TMRW laat zien.
#YOU
Tijdens #YOU krijgen onze finalisten de kans om hun verhaal te vertellen. Wat brengt hen op deze creatieve zoektocht om 's werelds beste chocoladechef te worden? Wat inspireert hen? En hoe smaakt, ziet en voelt #TMRW volgens hen? Een powerspeech van één minuut is alles wat ze hebben.
De top 10 finalisten met de beste scores op deze opdrachten gaan door naar de ‘Super Finale’ op maandag 31 oktober:
#TRANSFORM
Bij #TRANSFORM gaat het erom veelzijdigheid en vaardigheid te tonen. Onze finalisten moeten een uniek en overtuigend idee creëren (denk aan een winkel met één concept) en dit omvormen tot 3 varianten voor 3 doelgroepen.
#DESIGN
Hier moeten onze 10 finalisten alle chocoladevaardigheden die ze hebben combineren om een klein, handgemaakt maar modern ontwerp te maken dat volledig eetbaar is.
jury
De finalisten zullen worden beoordeeld door een team van 18 juryleden. Eén uit elke deelnemende regio. Allemaal experts in gastronomie, patisserie en banketbakkerij. Onder leiding van een team van 4 juryhoofden die hen zullen coachen, begeleiden en leiden naar een eerlijke puntentelling.
Ontdek de volledige jury hier.
Zorg er dus voor dat je je vooraf registreert en krijg exclusieve toegang tot:
- De livestream van 29-31 oktober
- De recepten van alle finalisten
- Inzichten van de jury
- Verhalen achter de schermen
Volg ons op:
Facebook: @WorldChocolateMasters
Instagram: @worldchocolatemasters
Website: www.worldchocolatemasters.com
