- 10 januari 2023
- | Bron: Chocolaterie
De Paasconcepten van Callebaut's Chocolate Academy Chefs
Pasen is een feestelijke traditie die al eeuwenoud is. Dit voorjaarsweekend vieren we dan ook het allerliefst met verschillende generaties bij elkaar. Daarom is het belangrijk om als patissier of chocolatier een assortiment te hebben waarvan iedereen het water in de mond krijgt. De combinatie van herkenbare chocoladevormen met traditionele smaken en innovatieve creaties van diezelfde hoogwaardige kwaliteit zorgen voor onuitwisbare indrukken tijdens Pasen.

Concept 1: Children's easter zoo

Onze Callebaut Chocolade Academy Chefs hebben drie inspirerende en creatieve concepten uitgewerkt met onze merken Callebaut, Cacao Barry en Mona Lisa. Zo is er voor elk wat wils!
Onze Callebaut Chocolade Academy Chefs hebben drie inspirerende en creatieve concepten uitgewerkt met onze merken Callebaut, Cacao Barry en Mona Lisa. Zo is er voor elk wat wils!
Zo gezellig als de chocoladedieren het deze Pasen samen hebben, zo fijn is het om met meerdere generaties aan tafel te schuiven. De heerlijke smaak van Callebaut-chocolade in de vorm van vrolijke dieren zorgt voor pure nostalgie bij de een en voor feestelijke Instagrammable momenten bij de ander.
Concept 2: Share the easter joy
De feestdagen zijn leuker als je ze deelt met anderen. Met generaties die blijven genieten van de klassieke smaak van Callebaut-melkchocolade en met familieleden die liever voor een plantaardige basis kiezen. Onze recepturen bieden voor ieder wat wils. Zo kun je samen delen en genieten.
Concept 3: Ultimate eggcitement

Chocolade-eieren zijn onlosmakelijk verbonden met Pasen. Maar in 2023 verschijnen ze wel in een heel hip jasje! Deze eieren met een twist tonen het ultieme vakmanschap van een ambachtelijke chocolatier. Truffels en pralines in de vorm van paaseieren en een zero waste mozaiëkei, tradities en innovatie op kwalitatief hoog niveau dankzij de ingrediënten van Cacao Barry. Klik hier om de bereidingsvideo’s van deze concepten te ontdekken.
Download het gratis receptenboekje van Callebaut Chocolate Academy Chefs en prikkel je smakenpalet. Ontdek maar liefst 10 inspirerende recepten, bereidingsvideo's, communicatietools en veel meer! Hieronder vind je alvast een voorsmaakje.
RECEPT: ZERO WASTE MOZAÏEKEI
Voor 3 Wholefruit eieren
Ingrediënten
120 g Cacao Barry Evocao Wholefruit chocolade
200 g Cacao Barry Praline Amandes Valencia
25 g gepofte rijst
25 g gepofte boekweit
75 g Cacao Barry Praline Amandes Valencia
Gebroken paaseierenBereidingswijze
1. Roer de pralinepasta onder de gesmolten Wholefruit chocolade en laat afkoelen tot 26 °C.
2. Roer onder de gepofte rijst en boekweit.
3. Giet het mengsel in eivormige vormen.
4. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast bij een temperatuur van 12 °C, zodat de chocolade hard wordt.
5. Gebruik getempereerde Wholefruit chocolade, kleef de stukken gebroken paaseieren aan elkaar in de vorm van een ei.
6. Zodra de basis klaar is, moet je hem uit de koelkast halen en er een cirkel praline over spuiten.
7. Plaats het mozaïek-ei op de praline.
Ontvang nu het gratis receptenboekje ...
... Scan de QR-code en download snel! Benieuwd naar meer lekkers? Ontdek 10 inspirerende Paasrecepten van onze Chocolate Academy. Verras je klanten met de 5 'colours of chocolate' van Callebaut, geef ze een vegan optie met de 'Callebaut NXT' of breng een zero-wasteverhaal met de Wholefruit chocolade van Cacao Barry. Onze QR-code wijst je de weg!
