- 22 december 2023
- | Bron: Chocolaterie
Paastrends & statistieken
Welkom in de wereld van het paasfeest, een tijdloze traditie die al eeuwen teruggaat. Maar als het over lekker genieten gaat, hoef je je helemaal niet aan de tradities te houden! De chefs van onze Chocolate Academy hebben een exclusieve
selectie innovatieve recepten gemaakt. Inspiratie voor het maken van die recepten haalden ze uit statistieken en trends in de huidige markt. Deze recepten vormen de perfecte fusie van traditionele paascreaties, maar dan met een modern tintje. Geniet ervan!
Ontdek hier waardevolle statistieken en paastrends die door onze chefs gebruikt zijn om jullie recepten te creëren.
- 64% van de consumenten wereldwijd vraagt om gepersonaliseerde voeding en producten, die zijn afgestemd op hun levensstijl.
- Mensen zijn bereid om ongeveer 20% meer te betalen voor een gepersonaliseerd product.
- 87% van de mensen die Pasen vieren, geniet van de Pasen gerelateerde chocolade en het snoepgoed.
- 69% van de Europese consumenten is op zoek naar een nieuwe en spannende chocoladebeleving.
- 58% van de consumenten kiest doelbewust een premiumversie van hun favoriete producten.
5 colors of chocolate: puzzle egg
Ingrediënten
- Getempereerde Callebaut 811, 823, W2, Gold en Ruby chocolade
- Pistachenoten: Callebaut Hazelnoot Bresilienne
- Diepvries frambozen
- Gedroogde abrikozenstukjes
Bereiding
Leg de drie vormen op een vel acetaatfolie op een plaat. Leg wat hazelnootbresilienne in de grootste vorm, abrikozen in de middelste en pistachenoten in de kleinste vorm.
Giet de getempereerde 811 chocolade in de grootste vorm tot een laag van ca. 1 cm dikte ontstaat, doe hetzelfde met de W2 witte chocolade over de pistachenoten en de Gold chocolade over de abrikozen. Laat stollen.
Meng wat gevriesdroogde frambozen door een beetje getempereerde Ruby chocolade. Giet in de eiermal, tot een laag van ca. 1 cm dikte ontstaat.
Herhaal met de witte, Ruby en Gold chocolade aan beide kanten van het ei.
Schaaf de zijkant van de eieren van pure, gouden en witte chocolade zodat een eivormige kromming ontstaat als ze allemaal aan elkaar zijn vastgeplakt.
Zodra alle delen klaar zijn, gebruik je wat getempereerde chocolade om ze in de juiste volgorde aan elkaar te plakken.
