- 09 juni 2017
- | Bron: Foodprocess
Nederlands jaarcongres Food Engineering
Focus op FSMA en Early Equipment Management

Op 31 oktober 2017 wordt voor de eerste keer in Nederland het Jaarcongres Food Engineering georganiseerd in Media Plaza in Utrecht. Voor deze eerste editie ligt de focus op ‘FSMA en Early Equipment Management’. Voedselveiligheid prijkt al jaren hoog op de agenda van de Nederlandse overheid. Niet voor niets wordt de wet- en regelgeving op dit gebied dan ook steeds verder aangescherpt. Met ingang van 1 januari 2018 moeten alle schakels in de keten – van producenten, verpakkers en distributeurs tot opslaglocaties – naast de alombekende HACCP-eisen ook gaan voldoen aan de stringente eisen van de ‘Food Safety Modernization Act’ (FSMA) van de Amerikaanse FDA als ze exporteren naar Amerika. Zo eist FSMA vanaf dan een schriftelijk voedselveiligheidsplan, een uitvoerige risicoanalyse, preventieve beheersmaatregelen, monitoring en corrigerende maatregelen. Zaken waar reeds over nagedacht moet worden bij de bouw van een nieuwe fabriekshal, renovatie of herinrichting. Het is dus onlosmakelijk verbonden met Early Equipment Management (6 M’s). Daarbij wordt immers niet alleen nagedacht over de inrichting van het Management, maar wordt ook gekeken naar zaken als hygiënisch ontwerp van Machines, Milieu, Mens, Methoden en Materiaal. Tijdens dit congres geven sprekers uit binnen- en buitenland van gerenommeerde ondernemingen en instituten daarom antwoorden op vragen als: ‘Wat betekenen de nieuwe wetten in de praktijk voor de Europese industrie?’, ‘Wat moet ik met mijn organisatie exact doen om aan deze nieuwe eisen te kunnen voldoen?’ en ‘Wat zijn de nieuwste innovaties op technologisch gebied, die de implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving wellicht kunnen vereenvoudigen?’. Het congres richt zich onder andere op fabriekseigenaren, (technisch) directeuren, projectleiders, hoofden Productie en Technische Diensten en SHEQ-managers voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten in de voedingsindustrie. Meer informatie aanvragen of direct inschrijven als deelnemer kan op www.foodengineering.nl.