Colruyt gaat stapje verder in kwaliteitscontrole

Xpectrum

Colruyt Group testte de Belgische Xpectrum-technologie uit en gaat daarmee een stapje verder op vlak van innovatieve kwaliteitscontroles van voeding in de eigen productie-omgevingen en in de distributiecentra. Xpectrum werkt op basis van NIR (Near Infrared)-Spectroscopie: met behulp van licht en de weerkaatsing ervan, kan de samenstelling en textuur van een voedingsproduct gemeten worden en kan bijvoorbeeld vastgesteld worden of er water aan een voedingsproduct zoals kip werd toegevoegd.

accuraat en vooral veel sneller kwaliteit checken

Via ‘machine learning’ en ‘Artificial Intelligence’-technologie krijgt de retailer meteen te zien of er al dan niet iets schort aan het voedingsproduct bij scannen met de spectrometer. Een test van 12 maanden bij Colruyt Group toonde het competitieve voordeel van NIR-spectroscopie aan. Stefan Goethaert: “Tijdens de test hebben we nu 100 keer meer stalen getest dan we normaal op twaalf maanden kunnen controleren en bij 70 % van de stalen waar door de nieuwe technologie afwijkingen werden vastgesteld, werd dit effectief bevestigd door het labo”. Met dit systeem was Colruyt Group in de mogelijkheid om z’n monitoringsysteem nog efficiënter te laten verlopen. In plaats van willekeurig stalen te selecteren voor verdere analyses door het externe lab, vertelde het systeem welke stalen verder onderzocht moeten worden. Goethaert: “Het verschil in kost wordt geschat op € 30.000 euro per product. Efficiëntere controles zoals deze helpen ons ook om de Colruyt-merkbelofte van de laagste prijs verder te blijven waarmaken (laagste prijs = laagste kost)”.

Xpectrum

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.