- 11 oktober 2021
- | Bron: Foodprocess
SEMINAR: VOEDSELVEILIGE INFRASTRUCTUUR

Door voorbeelden van listeria en andere bacteriën is de hygiëne een belangrijk aandachtspunt voor de voedselveiligheid in gebouwen. Door vast te houden aan duidelijke hygiënische ontwerpprincipes, kunnen voedselfabrikanten zich wapenen tegen een aantal interne en externe factoren. Die bieden ook beveiliging tegen vervuiling en leveren een bijdrage aan het behoud van de hygiënische omstandigheden.
De nieuwe ‘guideline 44’ van EHEDG is een hulpmiddel voor al wie betrokken is bij het ontwerp, de bouw of verbouwing en het onderhoud van voedselproductiefaciliteiten, klaar voor de toekomst.
Johan Roels, cochair van Dry Materials Handling Werkgroep binnen EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group), bevoegd hygiënisch ontwerp trainer en ondervoorzitter van de Belgische regionale afdeling, geeft de nodige tekst en uitleg.
Bestanden
Voedselveilige_infrastructuur.pdf