- 19 september 2024
- | Bron: Foodprocess
INTRAFOOD 2024: De uitbreiding naar de nutrasector en de focus op gezonde voeding
INTRAFOOD is de Benelux vakbeurs voor ingrediënten, functionele hulpstoffen, macro- en micronutriënten die essentieel zijn bij het ontwikkelen van evenwichtige en moderne voeding. Dankzij de duidelijke focus en sterke specialisatie is Intrafood uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor de voedingsindustrie in België en Nederland.
In 2024 verbreedt Intrafood naar de nutrasector, om in te spelen op de groeiende bewustwording voor gezonde, nutritioneel hoogwaardige voeding.
Om de 2 jaar presenteert INTRAFOOD een representatief en hoogwaardig aanbod van ingrediënten aan 1.200 food industry professionals betrokken bij de productontwikkeling uit de afdelingen R&D, productontwikkeling, productie, aankoop en kwaliteit.
De "no-nonsense" succesformule inclusief relatieve kleinschaligheid met uniforme standenbouw, relaxte sfeer en gratis catering vormen de perfecte basis om diepgaande gesprekken te voeren waarbij zowel bezoekers als exposanten ruimschoots de kans krijgen om verder te gaan dan enkel het uitwisselen van businesscards.
Het hoogstaande seminarprogramma, samengesteld door het wetenschappelijk comité onder leiding van Universiteit Gent, in samenwerking met ingenieursvereniging ie-net food community, geeft de laatste inzichten binnen de branche en vormt voor de bezoekers een unieke gelegenheid om zich uitgebreid te informeren over zowel actuele trends als state-of-the-art informatie over gespecialiseerde en wetenschappelijke thema’s. De centrale thema's voor Intrafood 2024 zijn:
- Hedendaagse, gezonde nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten.
- Toepassing van AI bij productontwikkeling.