- 23 februari 2021
- | Bron: Foodservices
PUR PAIN VEGANBROOD VAN BIO DE TROG: BEWUST AMBACHTELIIJK
Vegan, plant based consumeren is een maatschappelijke trend die door een steeds groter deel van de samenleving wordt uitgedragen. Samen willen we een bijdrage leveren aan de minimalisatie van de ecologische voetafdruk en investeren in dierenwelzijn, biodiversiteit en plantbased voeding.
Bio bakkerij De Trog wenst ook de volgende generaties in de ogen te kunnen kijken. Vakkennis is hier onze bondgenoot. Met de ambachtelijke kennis van het verleden spelen we smaakvol in op de toekomst, want vegan moet ook lekker zijn. De meesterbakkers van ons broodatelier gingen passioneel op zoek naar (h)eerlijke vegan broodcreaties, uitgebalanceerd om met een fijne groentencreatie een evenwichtige bio-bewuste maaltijd te vormen.
Brood past binnen een veganistisch dieet
Bruin- en volkorenbrood passen goed in een veganistisch dieet! Voedingscentra raden zelfs aan om volkorenbrood te eten om voldoende vezels, ijzer en eiwitten binnen te krijgen.
Desem en gist zijn Vegan proofed
Desem en gist bevatten micro-organismen die bijdragen tot het rijzen van het deeg, de smaak en structuur van het brood door fermentatie. Maar omdat het eencelligen zijn, behoren deze niet tot het dierenrijk. We gebruiken in onze veganbroodjes geen broodverbeteraars en uiteraard ook geen producten van dierlijke oorsprong. Dus vegan ten top!
De Vegan broden van Pur Pain herken je aan het European - V label
Door een groeiende vraag vanuit de maatschappij naar meer plantaardige producten, rijst er een duidelijke vraag naar duidelijkheid omtrent vegan producten. Vegan is een internationale trend. EVA vzw neemt het voortouw in België en gaat partnerships aan met producenten en verdelers/distributeurs van plantaardige producten. Logisch dus ook met Biobakkerij De Trog. Met trots dragen onze veganbroodjes het “European Vegeterian Union V-Label” gecertificeerd door EVA VZW.
VEGAN RECEPTEN MET PUR PAIN BROOD DIE INSPIREREN
VERRASSEND ITALIAANS: VEGAN BAGNAT PARMIGIANA
Bio Bagnat broodje met tomatentartaar & gegrilde aubergines Delisol, gegratineerde vegan cheese burger & basilicum. Geinspireerd op de “Melanzana alla Parmigiana”, echt een klassieker uit de Italiaanse keuken.
Ingrediënten:
- 4 x Bagnat broodje De Trog
- 4 x Vegan burger “vegetarische slager”
200 - 250 g Tomatensalsa Delisol - 160 - 200 g Gegrilde aubergines Sud’n’Sol
- 3 à 4 el Grodino kaas (gemalen vegan grano padano)
- 4 à 6 el Violife grated mozzarella
- Blaadjes basilicum naar smaak
Bereiding:
- De voorgegaarde vegan burgers bestrooien met beide kaassoorten en afbakken in de oven voor 6-8 min op 180°C.
- Bagnat broodjes afbakken: 6min op 180°C.
- Dresseren: onderaan de tomatentartaar met basilcum, daarop de gegratineerde vegan cheeseburger,
- daarop uitgelekte gegrilde aubergineschijfjes,
- en werk rijkelijk af met verse basilicumblaadjes.
VIDEORECEPT: ASIAN TWISTED VEGAN DOG
Bekijk hier het videorecept voor de asian twisted vegan dog.