- 13 oktober 2022
- Door Florianne Thys
- | Bron: Rendevenement
Evenement groot of klein? De Montil kent de kneepjes van het vak

Al 40 jaar lang zet De Montil, een evenementenlocatie in het Pajottenland, haar beste beentje voor. Speciale momenten vieren, maken een belangrijk deel uit van ons leven en daar tracht De Montil een meerwaarde in te bieden.
Ervaring als duurzame leerschool
Een evenementenlocatie die al jarenlang op de teller staat, hoeft niet vastgeroest te zijn. Integendeel. De opgedane ervaring leert De Montil dagelijks te verbeteren in zowel voorzieningsmogelijkheden, allergie- en voedingsalertheid, menselijke aanpak als digitale optimaliteit. "Verwachtingen van klanten veranderen regelmatig, wat ons aanzet om voortdurend flexibel te zijn", aldus Marijke De Bolle, een van de oprichters van De Montil. "Door onze ervaring weten we klanten goed bij te staan bij allerhande regelingen voor hun event, zonder dat hier een evenementenbureau aan te pas hoeft te komen."

Culinaire beleving
De Montil werkt voor ieder evenement, van 10 tot en met 1.000 personen, samen met een vast keukenteam. Dit om de beste kwaliteit te garanderen op alle vlakken. De chef-koks volgen hiervoor regelmatig opleidingen, zoals over de allergieënwetgeving. Zo proberen ze op elk evenement, elke individuele smaak te benaderen door veggie en vegan alternatieven aan te bieden. Om hun klanten ook tijdens het eten te entertainen, richtte De Montil zelfs showcooking in.
Recente en toekomstige vernieuwingen
De Montil zet voortdurend in op vernieuwing met een duurzame mindset in het achterhoofd. Enkele jaren geleden werden er 466 zonnepanelen geplaatst. In 2022 namen ze onder meer het volledige sanitair onder handen en sinds het begin is de locatie rolstoeltoegankelijk. Toekomstgericht staat een vernieuwde parking met laadpalen en uitbreiding van de beurshal op de planning.
