- 09 september 2018
- | Bron: Chocolaterie
Finalist 1
PATRICK DE VRIES
Patrick de Vries (Enschede) werkt bij Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie Koopmans in Tubbergen. In 2015 won hij de Gouden Gard, in 2017 de Dutch Pastry Award. Dit jaar mag hij Nederland vertegenwoordigen op de World Chocolate Masters.
Tijdens de preselecties mocht Patrick de hoofdprijs mee naar huis nemen, dankzij zijn creatieve interpretatie van het thema. “Niemand weet hoe de toekomst er zal gaan uitzien, je kan dus je creativiteit de vrije loop laten binnen het thema Futropolis.”
Patrick de Vries verraste onder meer met een volledig eetbare verpakking voor zijn snack on the go en bracht een ode aan hernieuwbare energie in zijn sierstuk.
“Het werken met chocolade is iets wat ik altijd mooi heb gevonden. Het is een uitdagend product omdat het elke dag anders kan zijn. Door mee te doen aan de World Chocolate Masters word je uitgedaagd om creatief te zijn en verder te kijken naar de standaard. Zo ontwikkel je als chef steeds verder. Ook het ontmoeten van chefs uit andere landen heeft voordelen. Je praat over andere dingen en je leert hoe er in andere landen naar patisserie wordt gekeken.”
“Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Dat kan zijn van televisie, internet, vakbladen maar ook in het hedendaagse leven en de natuur is er genoeg inspiratie te halen.”