“Het roomboterbladerdeeg van Van der Pol biedt me creatieve vrijheid”

Van der Pol D. En Zonen Bakkerij Anné Geert Anné

Het roomboterbladerdeeg van Van der Pol is de perfecte basis voor heel wat heerlijke creaties in uw bakkerij. De succesformule van deze Nederlandse producent? De volle rijke smaak van in huis gemaakte verse roomboter, verwerkt tot een gebruiksklaar deeg. Bakker Geert Anné zweert al jaar en dag bij dit bladerdeeg. “De smaak is heerlijk en de kwaliteit niet te overtreffen. Het spaart me bovendien een werkkracht uit en biedt me alle creatieve vrijheid die ik nodig heb.”

Sinds 1885 specialist

Van der Pol is al sinds 1885 specialist in roomboter en boterdeeg. Zusterbedrijf Royal VIVBuisman produceert boter- en melkvetproducten en Van der Pol verwerkt de boter in haar deegproducten. Dankzij deze producten spaart u als bakker heel wat tijd uit, tijd die u kan inzetten om een onderscheidend eindproduct te maken. Maar de deegproducten van Van der Pol bieden nog heel wat meer voordelen voor bakkers.

Van der Pol roomboter bladerdeeg

Bij Bakkerij Anné

Het bewijs van die talrijke voordelen vinden we terug bij Bakkerij Anné uit Temse. Zij werken al jaar en dag met het roomboter bladerdeeg van Van der Pol. “We hebben het product destijds ontdekt op een bakkersbeurs. Met het uitproberen van de stalen thuis, waren we meteen overtuigd”, vertelt Geert Anné. “De smaak was simpelweg niet te evenaren met die van het bladerdeeg die wij voordien gebruikten.”

Volle rijke smaak

En dat smaakverschil zit ‘m in het gebruik van verse roomboter. Bij Royal VIVBuisman maken ze hun roomboter zelf met Nederlandse room en karnen ze nog op de traditionele manier. Die roomboter gebruikt Van der Pol in hun bladerdeeg. “De volle, rijke smaak van de boter doet het bladerdeeg smaken zoals we die zelf zouden hebben gemaakt. En ook onze klanten proefden dat toen we de overstap zetten destijds.”

pistolet royale

Het bladerdeeg worden gebruikt voor heel wat creaties bij Bakkerij Anné. “We maken er de bodems van heel wat taarten en gebak mee. De kers op de taart is echter onze koningspistolet of, zoals ik het liever benoem, de pistolet royale”, lacht Geert. “Die verkopen heel goed. Het is een pistolet gewikkeld in een vel bladerdeeg, zodanig versneden dat die met een kroontje uit de oven komt.”

Van der Pol D. En Zonen Bakkerij Anné Geert Anné

Bakkerij Anné
"Het bladerdeeg vindt zijn toepassing in heel wat creaties, waaronder onze pistolet royale", aldus Geert

Alleen maar voordelen

“Het bladerdeeg biedt ons alleen maar voordelen”, gaat Geert verder. “De smaak is heerlijk, de kwaliteit is niet te overtreffen en de prijs zit heel goed. Het maken van bladerdeeg van nul is een héél arbeidsintensief en tijdrovend proces. We staan momenteel met drie in het bakkersatelier omdat ik mezelf graag de tijd en ruimte geef om te experimenteren en uit te pakken met producten die nergens anders te vinden zijn. Dankzij het bladerdeeg spaar ik een werkkracht uit en kan ik mezelf die creatieve vrijheid geven. Die rekensom is snel gemaakt.”

Nog meer tijd uitsparen

Naast roomboterbladerdeeg kan u bij Van der Pol onder meer margarine- en mixdegen, croissantdegen en cookie dough chunks verkrijgen. Van der Pol komt u bovendien graag nog extra tegemoet. Momenteel lanceren ze hun bladerdeeg sheets (bladerdeegplakken). Deze bladerdegen zijn reeds uitgerold wat u nog meer tijd uitspaart in uw bakkerij.

Nieuwsgierig naar de producten van Van der Pol? Neem contact op met accountmanager Paul Huys voor gratis stalen: +31 6 13 63 42 95 / huys@vdpol.nl

VAN DER POL
POSTBUS 1
4260 AA WIJK EN AALBURG
+31416692785
info@vdpol.nl
www.vdpol.nl

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.