- 11 juni 2021
- | Bron: Chocolaterie
Cacao Barry betovert de artisanale wereld met WholeFruit chocolade
Bijna twee jaar na het ontketenen van de kracht van cacaofruit met de onthulling van WholeFruit-chocolade, een revolutionair nieuw type chocolade, lanceert het wereldwijde merk Cacao Barry een WholeFruit-chocolade die ambachtslieden over de hele wereld betovert.
In 2019 zijn we samen met 30 patissiers en chocolademakers van over de hele wereld op een samenwerkingsreis gegaan om de perfecte uitvoering van WholeFruit-chocolade voor chefs en ambachtslieden te verkennen. En hier is het dan: de eerste lancering van een unieke couverturechocolade gemaakt van 100% puur cacaofruit: WholeFruit Evocao™.
Verwennerij voor de volgende generatie
Millennials en centennials, maar ook oudere generaties, willen graag een gelukkig en gezond leven leiden, in harmonie met de wereld om hen heen. Zij willen chocolade die lekker is, goed is voor hen en goed voor de planeet. WholeFruit chocolade beantwoordt perfect aan deze behoefte: een heerlijke, frisse fruitsmaak, 40% minder suiker dan de meeste geconsumeerde donkere chocolades, en gemaakt van 100% puur cacaofruit; een vrucht waarvan normaal 70% als afval wordt weggegooid.
Om dit te bereiken werkt Cacao Barry samen met ons merk Cabosse Naturals, dat het heerlijke vruchtvlees en de schil verwerkt tot een assortiment van 100% pure cacaofruitingrediënten. Cabosse Naturals werkt nauw samen met lokale gemeenschappen van cacaofruitboeren in Ecuador, die deel uitmaken van het duurzaamheidsprogramma Cocoa Horizons, om vruchten van de hoogste kwaliteit te vinden. Door deze samenwerking is de tijd tussen de oogst en de verwerking van het verse cacaofruit tot heerlijke ingrediënten verkort tot niet meer dan 5 uur. Vers geoogst cacaofruit is essentieel voor het behoud van de heerlijke frisse fruitsmaak en de voedingsstoffen van de vruchten die de WholeFruit-chocoladekenmerken.
Dries Roekaerts, Global Gourmet VP Barry Callebaut Group: "WholeFruit, de nieuwe chocoladesoort, weerspiegelt een grondige verandering in de manier waarop cacaofruit wordt waargenomen en gebruikt, en ook in de manier waarop chocolade wordt gemaakt. Het brengt de gemeenschappelijke wens van boeren, chefkoks en consumenten tot leven om de natuur te benutten voor totaal nieuwe en onvergetelijke smaakervaringen."
Een chocolade met een uniek aromatisch profiel
WholeFruit's natuurlijke zuurheid en fruitige noten, die doen denken aan exotisch fruit, maken het tot een krachtige chocolade die niet te vergelijken is met wat vandaag op de markt verkrijgbaar is. Voor het eerst kan de consument genieten van alle smaken en de natuurlijke frisheid van cacaofruit.
Andrea Doucet Donida, algemeen directeur Cacao Barry: "Bij Cacao Barry zijn we trots om WholeFruit chocolade en zijn eerste versie voor te stellen: Evocao. Deze chocolade is ontworpen voor chefkoks en beantwoordt perfect aan hun verwachtingen en vereisten, zowel qua waarden als qua smaak."
Wholefruit Evocao - waar verkrijgbaar?
Cacao Barry'sWholeFruit Evocao™ is de eerste kenmerkende uitvoering van WholeFruit-chocolade. Andere verrassende smaakprofielen zullen vanaf 2022 volgen. De WholeFruit Evocao™ chocolade is nu verkrijgbaar in beperkte hoeveelheden voor professionele ambachtslui in Frankrijk, het VK, Italië, Canada, de VS, Brazilië en Japan. Vanaf december 2021 zal de distributie geleidelijk worden uitgebreid naar andere landen.
Eerste chocolade wereldwijd met Upcycled gecertificeerd label
WholeFruit Evocao wil wereldwijd de eerste chocolade zijn die in aanmerking komt voor het Upcycled Certified-keurmerk, dat dit jaar in de Verenigde Staten wordt ingevoerd door de Upcycled Food Association. Dit helpt consumenten om bewuste keuzes te maken en een positieve impact te hebben op het milieu.
Ons wereldwijde merk Cacao Barry, opgericht in 1842 en diep geworteld in het Franse patisserie-erfgoed, is een favoriet bij creatieve chefs in meer dan 90 landen en staat bekend om zijn brede aanbod aan heerlijke, smaakvolle chocolaatjes. De cacaovruchten en bonen worden zorgvuldig geselecteerd op plantages in Latijns-Amerika, Afrika en Azië en zijn 100% duurzaam geproduceerd.