zes trucs & tips voor verrukkelijke paaseieren

Voor makers van ambachtelijke chocolade-eieren komt het erop aan dat elk product op zijn eigen manier de zintuigen verleidt: een uitnodigende geur, verrassende vormen en texturen, een tongstrelende smaak ... Maar vooraleer het aan de eieren is om zichzelf te verkopen, is het natuurlijk aan de maker om dat zinnenstrelende resultaat tevoorschijn te toveren. Onderstaande trucs en tips helpen u alvast op weg om te komen tot het perfecte product.

Chocolade-eieren

1. het draait allemaal om de vloeibaarheid

Gebruik voor een dunnere en knapperigere schelp vloeibaardere chocolade. De juiste vloeibaarheid gebruiken bespaart je ook tijd: je kunt grote mallen in één keer gieten met minder vloeibare chocolade. Chocolade met een hogere vloeibaarheid is beter voor mallen met veel details, maar wel zal je de mal dan meermaals moeten vullen met chocolade.

2. DE KUNST VAN HET SPRAYEN

Verwarm de cacaoboter voor tot 45 °C en breng die dan terug naar een temperatuur van 28 °C om te sprayen. Belangrijk is om de boter te zeven voor deze in de spraygun gaat - anders kan tijdens het opstijven de spraygun verstopt raken. Als je een gekleurd mengsel van cacaoboter maakt, gebruik dan altijd vetoplosbare kleuring. Verwarm de spraygun in een chocoladesmelter of verwarmingskast vooraleer je het mengsel erin giet.

Chocolade-eieren

3. VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Poets de mallen goed voor een mooi glanzend en effen resultaat. Verwarm de mal eventueel wat voor als die te koud is. Spray je vorm in een dag voor je de paaseieren gaat maken - zo geef je de chocolade de tijd om goed uit te kristalliseren. Forceer niet, chocolade krimpt en zal zo goed als vanzelf loskomen van de mal. Werk bij tamponeren altijd met voorgekristalliseerde chocolade.

4. SAMEN TEGEN VERSPILLING!

Dit toffe effect is te bereiken door middel van een enkele batch gekleurde chocolade! Maak de lichtste kleur aan met behulp van de Power Flowers. Maak de eerste laag strepen in de mal. Maak de kleur vervolgens steeds een beetje donkerder. Met 400 gram chocolade kun je ongeveer 10 mallen inkleuren.

Chocolade-eieren

Power Flowers geven kleur aan elke mogelijke vetgedragen bereiding: chocolade, cacaoboter, ijs, mousse, marsepein, glaçage, suikerpasta, suikerfondant, botercrème en deeg. Met de Power Flowers in 4 basiskleuren (blauw, wit, rood en geel) kan je elke denkbare kleur maken. De mobiele app Power Flowers vertelt je de juiste dosering voor elke mogelijke kleur. Download de app in de App Store of Play Store op je smartphone. Power Flowers

5. SPANNENDE EN KNAPPERIGE TEXTUREN VOOR EEN EXTRA BITE

Zet de garneringen die zichtbaar zijn aan de buitenkant van het ei goed vast met chocolade. Hoe meer je deze garneringen afsluit des te minder chocolade erdoor heen zal komen tijdens het gieten.

Chocolade-eieren

6. MAAK DE HOLFIGUREN EXTRA BIJZONDER MET VULLINGEN!

Jij wil je klanten verrassen dit voorjaar. Probeer dan eens een holvorm met vulling! De smaak zal je klanten verrassen. Gebruik hiervoor voorgekristalliseerde chocolade en notenpasta. Verdeel dit over de gegoten mallen met een kwast. Voor een extra bite; strooi er nog wat extra garnering in de vorm van strooisels in.

Om deze verrukkelijke paaseieren zelf te maken: klik hier.

CALLEBAUT
AALSTERSESTRAAT 122
9280 LEBBEKE-WIEZE
+3253730211
wieze@barry-callebaut.com
www.callebaut.be

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.