- 02 mei 2023
- | Bron: Chocolaterie
Cacao barry overtuigt met premiumkwaliteit
Whole fruit chocolade als paradepaardje
Al sinds 1842 weet Cacao Barry – het zustermerk van Callebaut – consument en chef te bekoren met zijn chocolade van premiumkwaliteit. Doorheen de jaren hebben ze hun assortiment aan chocolade intens uitgebreid, met duurzaamheid steeds in het achterhoofd. De Pureté producten, waaronder WholeFruit chocolade als hoogvlieger, en de origineproducten weerspiegelen in één oogopslag de puurheid en zuiverheid doorheen de hele brand.
cacao barry
Als ontdekkingsreiziger van uitmuntende cacaosmaak en beschermer van de diversiteit sinds 1842, deelt Cacao Barry de hele cacaofruitsmaakervaring, van bean to bar, met boeren en chef-koks. Cacao Barry, een favoriet onder creatieve chef-koks in meer dan 90 landen, is gebaseerd op een groot Frans banketbakkerserfgoed en biedt een breed scala aan fijne smaakchocolade, cacaofruit en cacaobonen zorgvuldig geselecteerd uit uitzonderlijke plantages in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

originechocolade & pureté
In het aanbod van Cacao Barry tref je origines aan als Tanzania, Haïti, Venezuela, Mexico, Ecuador, Papoea-Nieuw-Guinea en Ghana. Specifiek heeft Cacao Barry ook een Plantation Couverture Chocolade lijn in zijn aanbod, waarbij de originechocolade specifiek van één plantage afkomstig is. Zo proef je hier de Alto El Sol van een plantage in Peru en de Madirofolo van Madagaskar met beide 65 procent aan cacao. Het Pureté assortiment vormt hierbij een engagement om de toekomstige beschikbaarheid van kwaliteitsvolle cacao te garanderen. Dankzij een uniek fermentatieprogramma komen alle natuurlijke aroma's van de cacaoboon ten volle tot hun recht, wat de kwaliteit voor 100 procent garandeert.

Evocao™ Wholefruit
De Evocao™ WholeFruit Chocolade werd in 2021 gelanceerd en werd ontwikkeld en geïnspireerd door 30 topchefs van over de hele wereld. De chocolade is 100% gemaakt van cacaofruit, zonder toevoegingen en is daarom ook volledig duurzaam geproduceerd. De natuurlijke suiker in de chocolade komt van de pulp en het sap van cacaofruit, dat normaal gezien wordt weggegooid. Nog niet eerder werd 70% van het volledige cacaofruit gebruikt. Het bedrijf won er onlangs de World Food Innovation Award mee en zet hiermee een grote stap in een duurzame chocoladewereld.
UNICITEIT VAN WHOLEFRUIT CHOCOLADE
– Chocolade die volledig traceerbaar is
– Eindeloze combinaties mogelijk (zoals wijnpairing)
– Draagt bij tot een 100 procent duurzame toekomst
– De chocolade komt volledig voort van cacaofruit, zonder extra toevoegingen
eigen signatuur met or noir
Cacao Barry tracht steeds op zoek te gaan naar vernieuwende producten voor de artisanale chocolatier en chef. De Or Noir range speelt perfect in op de zoektocht van chocolatiers naar een unieke smaak die typerend is voor hun merk of naam. Met Or Noir kunnen chocolatiers hun eigen chocoladerecepten ontwerpen om zo een unieke smaakcreatie te bekomen.

duurzaamheid
Koks en boeren staan bij Cacao Barry centraal in de strijd voor een duurzame cacaoteelt die zowel mens als milieu respecteert. Vandaar dat ook alle chocolade- en cacaoproducten in het aanbod op een honderd procent duurzame manier geproduceerd worden.
