- 09 juli 2024
- | Bron: Delicatesse
Nooit meer mislukte chocolade creaties
Handige tips van Callebaut Chef Minette
De realiteit in de keuken is veranderd. Moeten jij en jouw team ook presteren onder meer druk en met minder personeel? Ons doel is om jouw werk eenvoudiger te maken met onze kwalitatieve Belgische chocolade, die altijd presteert en je nooit teleurstelt. Maar het is belangrijk om de juiste chocolade voor de juiste toepassing te kiezen. Lees verder voor de tips van onze Callebaut Chef Minette en voor toffe najaarsinspiratie met onze 5 Colors of Chocolate.
Al meer dan 110 jaar is Callebaut chocolade dé norm in de meeste professionele horeca keukens en chocolade ateliers. 7 op de 10 bakkers, patissiers en chocolatiers wereldwijd werken met Callebaut en daar zijn we fier op! Wist je dat er vorig jaar een blinde smaaktest werd uitgevoerd onder 225 chefs in België, het Verenigd Koninkrijk en de VS? Ook in dit onderzoek werd Callebaut verkozen tot de favoriet! Om onze chocolades goed tot hun recht te laten komen in jouw creaties, moet je wel weten welke chocolade je het beste kunt gebruiken. Dit verschilt per recept en applicatie.

De beste chocolade voor jouw creaties
Heb je de juiste smaak gevonden? Dan is het tijd om de ideale vloeibaarheid te bepalen, want de juiste vloeibaarheid is essentieel om moules van een bepaalde dikte te maken, de perfecte textuur voor ganaches en crèmes te creëren of gebak met een chocoladevulling te maken. Global Callebaut Lead Chef Minette Smith vertelt ons waarom dit essentieel is en welk type chocolade geschikt is voor welk recept.
"De keuze van de juiste vloeibaarheid is essentieel, omdat dit bepaalt wat je met de chocolade kunt doen. Voor het drageren van noten heb je een vloeibaardere chocolade nodig dan wanneer je een cake bakt. Door de juiste vloeibaarheid slaagt je recept en wordt je creatie perfect. Gelukkig zijn al onze chocolades verkrijgbaar in verschillende vloeibaarheden." Bekijk onderstaande video voor al haar tips & tricks:
Wil jij jouw klanten iets anders aanbieden?
Naast onze donkere, melk- en witte chocolade bieden we ook buitengewone smaken aan, perfect om tijdens feestdagen en seizoenen extra te verwennen. Heb jij onze Gold Karamel chocolade al eens geproefd? Gold combineert de rijke smaak van luxe, romige chocolade met zoute karamel. De intense toffee- en romige gezouten botersmaken maken onze Callebaut Gold een heerlijke traktatie voor elk moment. Hoewel deze nostalgische en populaire smaak het hele jaar door favoriet is, is hij onmisbaar tijdens de herfst- en winterperiode. Laat jouw klanten een stukje proeven en ze zullen gegarandeerd terugkomen. Perfect voor najaarspralines en tabletten, maar nog beter voor jouw chocoladeletters met Sinterklaas of holfiguren met Kerst. Bekijk hieronder de inspiratievideo van onze Chocolate Academy chef Dimitri Salmon.
En onze Ruby RB1 chocolade? Een totaal nieuwe generatie chocolade die schittert door zijn robijnrode kleur en de fruitigheid van bessen, afkomstig van de oorspronkelijke cacaobonen. RB1 is onze eerste ruby chocolade en biedt een lichtere fruitigheid en intensiteit met 45% cacaobestanddelen en 26% melk. De smaak doet denken aan gedroogde aardbeien, veenbessen en yoghurt. Ideaal het ganse jaar, en zeker in het voorjaar met Valentijn en Moederdag.
Callebaut Gold en Ruby zijn speciaal ontworpen voor chocolatiers die verleidelijke recepten willen creëren voor de hedendaagse kritische consument én zich willen onderscheiden. Volg ons op Instagram (@callebautchocolate) voor allerlei recept- en applicatie inspiratie en creatieve combinaties met onze Ruby en Gold chocolade.

