- 11 juli 2017
- | Bron: Foodprocess
Speed date tussen bedrijven en studenten
Toekomstige voedingsmiddelentechnologen aanwezig op Food Engineering

Tijdens het jaarcongres Food Engineering 2017, dat op 31 oktober plaatsvindt in Media Plaza in Utrecht, wordt een ‘meet & greet’ georganiseerd met zo’n 25 vierdejaarsstudenten van de Nederlandse HAS Hogeschool. Dat zijn aanstormende voedingsmiddelentechnologen die vanaf juli 2018 op zoek gaan naar een baan in de voedingsindustrie. Om kennis te maken met deze jonge mensen, kunnen congresdeelnemers en partners bij hun inschrijving aangeven of ze ingedeeld willen worden voor een ‘speed date’ met een student van de afstudeerrichting ‘Food Technology & Production’ of ‘Food Technology & Quality’. De studenten uit de eerste richting zijn na hun opleiding in staat om voor voedingsmiddelen productieprocessen te ontwikkelen en te optimaliseren. Zij leren om voortdurend te zoeken naar een optimale balans tussen proceskennis en productkwaliteit. Bij de tweede afstudeerrichting worden de studenten opgeleid om na hun studie de kwaliteit van het product, de effectiviteit en efficiëntie van het proces in een voedingsmiddelenbedrijf te monitoren, te beheersen, te verbeteren en te borgen. Dit is een ultieme kans voor het bedrijfsleven om in korte tijd in contact te komen met jong talent dat in dit vak aan de slag wil. Op de informatiemarkt wordt op de stand van HAS Hogeschool ook informatie gegeven over de innovatieve projecten van de studenten. U kan zich inschrijven op de website www.foodengineering.nl.