- 09 januari 2020
- Door REPORTAGE
- | 3 min. leestijd
- | Bron: Chocolaterie
CALLEBAUT: BLIJF HET VERSCHIL MAKEN, OOK IN DE TOEKOMST
Zoom in op de bron
Chefs en consumenten wereldwijd prijzen Callebaut als een van de (h)eerlijkste chocolades. Maar behalve lekker en duurzaam is Callebaut-chocolade nu ook 100% traceerbaar. Niet alleen voor jou, maar ook voor je klanten. Met de nieuwe QR-code op de verpakking zoom je in op de herkomst van cacao en kom je te weten waar de specifieke bonen van jouw chocolade precies vandaan komen.
INNOVEREN EN IMPONEREN
Bij Callebaut begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven innoveren en imponeren. De wereld en de behoeften van de consument veranderen sneller dan ooit. De consument anno 2020 is niet meer dezelfde als een aantal jaar geleden. Als ervaren ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om met je klanten mee te groeien en hen te blijven verrassen. Sinds 1911 is Callebaut voortdurend op zoek naar beter:
- Ons chocoladeavontuur start bij de bron in Ivoorkust, Ghana en Ecuador. Hier telen lokale cacaoboeren de duurzame bonen die de basis vormen van onze kwalitatieve chocoladeproducten;
- In België stellen we al meer dan 100 jaar de perfecte cacaoboon blends samen, waardoor we zeer uitgebalanceerde smaken ontwikkelen;
- We roosteren de cacaoboon in zijn geheel om alle mooie smaken en aroma's te behouden;
- Om aan de gevarieerde behoeften van chefs te kunnen voldoen, maken we chocolade in verschillende vloeibaarheden, geschikt voor allerlei soorten toepassingen;
- Al meer dan 5 jaar leggen we de lat hoog, door alle cacaobonen duurzaam in te kopen in samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation.
100% DUURZAME EN TRACEERBARE CACAOBONEN
Om in de toekomst te kunnen blijven antwoorden op de vraag van de chef en consument, hebben we ons huidig chocoladeassortiment nog verder gefinetuned. We zetten wederom een grote stap voorwaarts op het gebied van transparantie door de wereld van cacaoboeren nog beter in beeld te brengen. Letterlijk, wel te verstaan. Er is veel behoefte aan deze transparantie. Consumenten willen niet alleen weten wat er in hun lievelingsproduct zit, maar ook hoe het gemaakt wordt en waar het vandaan komt. Alle Finest Belgian Callebaut Chocolate is vanaf nu gemaakt met 100% traceerbare cacaobonen. Dit helpt jou om nog meer beleving te geven aan jouw chocoladeproducten.
BIED JOUW KLANTEN OOK VOLLEDIGE TRANSPARANTIE
Scan de qr-code ...
In de loop van februari 2020 kun je op de achterkant van iedere Callebaut-chocoladeverpakking een QR-code en een unieke cijfercode vinden. Door de QR-code te scannen met je mobiele telefoon, kom je op de Callebaut-website terecht. Hier kun je de unieke cijferreeks van jouw aangekochte chocolade invullen.
… en ontdek
Binnen enkele seconden zie je een wereldkaart verschijnen die inzoomt op het land, de regio en zelfs de specifieke boerencoöperatie die de cacaobonen teelde waarvan jouw chocolade gemaakt is. Je kunt niet alleen de herkomst van de bonen zien, maar ook de route die ze afleggen, informatie over hoe Callebaut bijdraagt aan het welzijn van de cacaoboeren en andere interessante weetjes. Zo gaan duurzaamheid en transparantie volledig hand in hand. Een prachtig verhaal waarmee je nóg meer beleving toevoegt aan de pralines, tabletten en andere chocoladeproducten in je assortiment. Laat de winkeldames het verhaal van herkomst vertellen aan je klanten, voor meer beleving en storytelling in jouw winkel. Of download ons ballotinkaartje met QR-code, waarop je zelf jouw unieke cijfercode kunt schrijven. Zo kunnen klanten de herkomst van hun aangekochte chocolade ontdekken terwijl ze thuis genieten van jouw lekkernijen. Wil je meer weten en jouw instore communicatietools downloaden? Kijk dan op www.callebaut.com.
UITGESPROKEN SMAKEN EN PERFECTE VLOEIBAARHEID & KRISTALLISATIE
Het feit dat Callebaut er vanaf heden bewust voor kiest om goed gefermenteerde, goed gedroogde en goed gereinigde cacaobonen te selecteren uit alleen het 'main crop'-seizoen, draagt bij aan kwalitatieve en constante chocolade die klaar is voor de toekomst. Dezelfde chocolade, maar dan iets verder gefinetuned naar meer uitgesproken smaken met meer balans en meer intensiteit. De legendarische Callebaut-verwerkbaarheid is eveneens geoptimaliseerd tot perfecte vloeibaarheid en kristallisatie, waardoor chocoladechefs uiterst eenvoudig hun creativiteit kwijt kunnen in allerlei soorten toepassingen.
OP ZOEK NAAR VOORJAARSINSPIRATIE?
Enthousiast over onze stap voorwaarts en gemotiveerd om de mooiste duurzame chocoladecreaties te ontwikkelen voor valentijn, Pasen en Moederdag? De consument wil nu, meer dan ooit, écht genieten van chocolade. Of het nu gaat om de klassiekers of om innoverende trends die de nieuwe generatie warm maken, als het maar verrast! Bied een onderscheidend assortiment ten opzichte van de supermarkt door te spelen met smaken, kleuren en texturen. Breid bijvoorbeeld je voorjaarsassortiment uit met Callebaut's Gold karamel en Ruby-chocolade en creëer zeer gemakkelijk een chocoladeassortiment in vijf kleuren dat vernieuwend oogt in jouw vitrine en op social media.
Op onze website inspireren we je graag met nieuwe seizoensrecepten. Download ze gratis op www.callebaut.com.