- 08 oktober 2021
- | 3 min. leestijd
- | Bron: Foodprocess
Hoe maakt u uw voedingsbedrijf KLAAR VOOR DE TOEKOMST?
Waarom deelnemen aan het seminarie?
REGISTREER UW GRATIS DEELNAME AAN HET FOOD PROCESS SEMINAR
De voedingsindustrie staat voor grote uitdagingen. Er moeten steeds meer monden worden gevoed en de eisen van retailers en consumenten gaan daarbij steeds verder. Voedsel moet niet alleen kwalitatief en veilig zijn, maar ook transparant, gezond, innovatief, duurzaam … Dat vraagt ontegensprekelijk om wijzigingen in de productieprocessen en de organisatie, maar hoe maakt u uw voedingsbedrijf nu juist toekomstbestendig in deze mondiale markt? En wat met uw medewerkers bij al die veranderingen? Kom het allemaal te weten tijdens ons eerste kennisevent, op 18 november.
ZES REDENEN WAAROM U HET SEMINAR NIET MAG MISSEN
- Zes experts lichten de belangrijkste aspecten toe om uw bedrijf futureproof te maken.
- Een debat waarin de managers van Vlaamse voedingsbedrijven hun inzichten en ervaringen over deze thema’s delen.
- Tijdens de netwerkmomenten komt u in contact met pioniers en collega's. U kan ook terecht bij de eventpartners voor technische informatie, praktische vragen en hun nieuwste oplossingen voor de voedingsindustrie.
- Ontdek de modernste brouwerij van Europa onder begeleiding van een gids.
- Laat u inspireren en maak zo op uw manier het verschil.
- Het seminarie is volledig gratis.
LEZINGEN
Of een voedingsbedrijf ‘futureproof’ is, hangt natuurlijk af van verschillende aspecten. Wij besloten om ons voor het neutrale lezingenprogramma van dit event te focussen op drie domeinen: duurzaamheid, technologie en mensen. Daarvoor schakelen we telkens een aantal experts ter zake in.
DuUrZAAMHEID
Bij de productie van voedsel wordt er traditioneel heel wat energie verbruikt, en dit in verschillende vormen. Fevia Vlaanderen lanceerde in 2017 het EFES-project (Easy Food Energy Savers), waarbij een gespecialiseerde ontzorger voedingsbedrijven helpt om via kleine ingrepen energie te besparen. Dit project wordt nu wegens succes verlengd. Welke bedrijven komen hiervoor in aanmerking en welk besparingspotentieel is er voor hen?
Technologie
De jongste jaren is de aandacht voor de hygiëne in gebouwen fors toegenomen. Door vast te houden aan duidelijke hygiënische ontwerpprincipes, kunnen voedselfabrikanten zich wapenen tegen een aantal interne en externe factoren. Die bieden ook beveiliging tegen vervuiling en leveren een bijdrage aan het behoud van de hygiënische omstandigheden. De nieuwe ‘guideline 44’ van EHEDG is een hulpmiddel voor alle partijen die betrokken zijn bij het ontwerp, de bouw of verbouwing en het onderhoud van voedselproductiefaciliteiten.
Met de 17 proeftuinen van het Vlaanderen Industrie 4.0-project wil VLAIO de komende jaren zoveel mogelijk bedrijven vooruithelpen, op weg naar die vierde industriële revolutie. In een van de proeftuinen voor de voedingssector worden de mogelijkheden en de inzetbaarheid van augmented en mixed reality bestudeerd. Zo wil men het werk werkbaar houden voor de werknemers, ondanks de stijgende complexiteit en variabiliteit in deze productieprocessen.
MENSEN
Over werkbaarheid gesproken: wat is de impact van die technologische vooruitgang op de medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat zij mee kunnen en willen bij al die snelle veranderingen? En hoe ziet de arbeidsorganisatie van de toekomst eruit? Alimento en Flanders’ FOOD weten hier wel raad mee. Zij lichten de lopende projecten ‘Operator 4.0’ en ‘WIFI2020’ toe, en vertellen wat het nieuwe loopbaanfonds te bieden heeft voor zowel werkgevers als werknemers.
LAAT U INFORMEREN EN INSPIREREN
Tussen deze lezingen door kan u als deelnemer bij de eventpartners terecht voor technische informatie en praktische vragen. Bovendien laten sommige van deze partners in een korte video hun nieuwste oplossingen voor de voedingsindustrie zien. Anderen tonen dan weer hoe ze een concrete uitdaging aanpakten, om het bedrijf in kwestie zo competitiever te maken.
DEBAT
We sluiten de namiddag af met een debat, waarbij de managers van een handvol Vlaamse voedingsbedrijven hun inzichten en ervaringen over deze thema’s delen. Daarna volgt er nog een netwerkreceptie.
ALLE PRAKTISCHE INFO + INSCHRIJVEN

Voor alle praktische info over het PMG Food Process Seminar
contacteer Wouter Verheecke
> op het nummer +32 (0)50/24.04.04
> of per mail via wou@pmg.be